Waardlanden laat zich zien tijdens ‘Week van de AfvalHelden’

door Peter Donk
GORINCHEM – Belangstellenden voor de afvalbranche waren dinsdagmiddag 5 maart 2024 welkom op het stadhuisplein. Pal voor het stadhuis stond reinigingsdienst Waardlanden anderhalf uur met hun materieel. Dat was in het kader van de ‘Week van de AfvalHelden’.

Mensen die werken in de afval- en reinigingsbranche stonden dinsdagmiddag in de schijnwerpers. Je moet dan denken aan werkers in de afvalinzameling, groenbeheer en reiniging. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Het plein was deels ontruimd voor het evenement en dat betekent dat elders geparkeerd moest worden. Vrijwel het gehele College van B & W kwam ook even een kijkje nemen.

Tekst gaat verder onder foto.

Veegwagen
Jong en oud was welkom om te horen wat het werk inhoud en welk materiaal wordt gebruikt. Vooral de veegwagen was populair. Vooral moeders maakten met hun kind een ritje mee. Of je mocht even achter het stuur plaatsnemen van de vuilniswagen. Medewerkers beantwoordden vragen over bijvoorbeeld restafval verminderen, thuis afval en grondstoffen nóg beter scheiden. Kinderen konden tijdens de meet & greets een tekening of een knutselwerk geven aan de AfvalHelden. Daarmee maken ze kans op een leuke prijs. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld