Melissant noemt het ‘schokkend’ dat medewerkers Waardlanden soms worden genegeerd

door Peter Donk
GORINCHEM – De medewerkers van reinigingsdienst zijn woensdagmiddag 6 maart 2024 bedankt voor hun dagelijks inzet om de stad schoon te houden. In de ‘Week van de AfvalHelden’ ging burgemeester Reinie Melissant-Briene (CDA) persoonlijk langs bij de dienst aan de Boezem op het bedrijventerrein Papland. Ze noemde het verder ‘schokkend’ dat medewerkers Waardlanden soms worden genegeerd omdat zij afval ophalen. 

Hier spreekt de burgemeester het personeel toe in de kantine. “Jullie doen betekenisvol werk!”, benadrukte Melissant de inzet van het personeel van reinigingsdienst Waardlanden. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Melissant roerde bewust deze middag de keerzijde aan die afvalverwerkers meemaken en die er niet hoort te zijn. Dat ging over de mentaliteit van sommige inwoners naar afvalophalers. “Dat mensen jullie negeren als afvalophaler. Ik vond dat schokkend om te horen”, sprak Melissant en vervolgde: “Daarom straal uit wie jullie zijn. Onbehoorlijk gedrag mogen we en moeten we niet accepteren.” 

Tekst gaat verder onder X-bericht.

‘Jullie doen er toe’
De burgemeester noemde de inzet van de medewerkers van Waardlanden ‘betekenisvol’. Daarbij verwees ze naar steden als Rome en Napels in Italië wat er kan gebeuren als er een dag geen afval wordt opgehaald. “Het vuil stapelt zicht op, er komt ongedierte en voor je het weet, heb je een gezondheidsprobleem. Jullie en jullie werk doen er toe. Namens de gemeente Gorinchem wil ik jullie hartelijk bedanken”, sprak Melissant. Ze verhaalde over haar twee zoons Koen en Noah, die ook bij Waardlanden werkten en nog altijd thuis over Waardlanden praten ‘in positieve zin’. Melissant: “De jongens kwamen regelmatig thuis met gave verhalen!” De burgemeester kreeg na afloop een rondleiding door het pand van Waardlanden en over het bedrijfsterrein.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld