Drietal bewoners geven met ‘slaan eerste paal’ startsein bouw fase 2

door Peter Donk
GORINCHEM – Op bouwplaats Het Lint – Linde aan de Hoog Dalemseweg kwamen donderdagmiddag 7 maart 2024 zo’n honderd nieuwe bewoners samen. Daar werd het startsein gegeven voor de bouw van fase 2 van de bijna in  totaal 75 nieuwe huizen (fase 1 en 2), die daar worden gebouwd. 

Het feestelijke moment. Een drietal bewoners sloeg een paal de grond in. Dat luidde de start in van fase 2. Ondertussen vliegen de confettislingers door de lucht. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Het liep allemaal iets anders, dan vooraf was bedacht. Wethouder Eva Danser (SP) van Wonen en Volkshuisvesting was ziek en kon niet komen. Ook het heibedrijf kon niet eerder dan volgende week en dus bedachten bouwcombinatie Heijmans en BAM Wonen (ontwikkelcombinatie AM). Na een korte inleiding door de ontwikkelaar en bouwer gingen de genodigden, onder wie veelal kopers van een huis in de nieuwe woonwijk, vanuit een tent waar ze werden ontvangen, naar buiten. De bouwplaats op.

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Eerste fase
Zo’n dertig woningen in fase 1 naderen rond de zomer volgens de Heijmans en BAM Wonen de voltooiing en dus de oplevering. Dat betekent dat deze bewoners net voor of na de zomervakantie naar verwachting in hun woning kunnen om deze verder af te maken. In de zomer van 2022 was de verkoop voor deze woningen begonnen en met succes. Op de laatste woning staat nu een optie voor koop. De bouwers noemden het donderdagmiddag een kers op de taart. Het maatschappelijk deel van Dalem, zo werd verteld, is al af met onder meer een eigen winkelcentrum. De bouw is vlot verlopen met alleen rond kerst vanwege het weer wat vertraging. Fase 1 is net over de helft wat betreft het leggen van de kappen. Een aantal woningen wordt afgebouwd met inmiddels binnenmuren en dekvloeren. 

Tekst gaat verder onder foto.

Fase 2
Deze fase begon donderdagmiddag onder prima weersomstandigheden met het slaan van ‘de eerste paal’. Toekomstige bewoners werden betrokken bij het knallen met confettislingers en vuurwerk ontbrandde. Fase 2, het tweede gedeelte van de tientallen woningen,  wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste of tweede kwartaal van 2025. De woonwijk blijft voorlopig dus nog een bouwplaats. Na afloop kon langs de woningen in Fase1 worden gelopen, werd er geproost in een opgezette tent en konden bewoners persoonlijk nog met betrokken bouwers in gesprek.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld