GORINCHEM – Zondag 17 maart is het St. Patricks Day! En laat dat nou toevallig samenvallen met onze Folk-zondag planning en dus concluderen de organisatoren dat het een feestje wordt in café De Keizer! Er is een sessie, een folk-hap en een superleuke band, namelijk The Highland SellOuts. Het begint om 16.00 uur en het duurt tot 18.00 uur.
Veel muziek, lekker eten en gezelligheid zondag in café De Keizer.
Zoals op elke derde zondag van de maand kun je aanschuiven bij de muzikale folk-sessie. “Omdat het een thema-dag is zullen we ook wat Ierse meezingers gaan spelen! Lekker luisteren met een (groen) biertje voor je neus kan natuurlijk ook”, bericht café De Keizer.
Geschiedenis
St. Patrick was een 5de eeuwse bisschop die naar verluidt Ierland bekeerde tot het Christendom. Al in de 17de eeuw kreeg hij een eigen feestdag: 17 maart. Deze feestdag is in Ierland een groot ding: overal zie je dan optochten, optredens en groen verklede mensen. Tegenwoordig vieren mensen over de hele wereld St. Patrick’s Day. Iedereen is uitgenodigd om deze dag in het groen verkleed te komen! Leef je ook uit op gezellige accessoires zoals shamrocks-haarbanden, – tatoeages en sieraden.
Trad. Folk Sessie
De sessie is voor iedereen toegankelijk, van beginners tot gevorderden en we zullen voornamelijk Ierse muziek en balfolk nummers spelen. Wat betreft instrumenten kun je denken aan: viool, fluit, dwarsfluit, gitaar, ukelele, harp, bodhrán, trekzak en accordeon. Er is ook een café De Keizer Tunebook met alle sessie starter-liedjes. Je kunt deze pdf krijgen door je in te schrijven voor de Sessie Nieuwsbrief via cafedekeizergorinchem@gmail.com of via de café De Keizer Facebook messenger.
Tekst gaat verder onder foto.
Folk-hap
Na de sessie is er een folk-hap: we gaan ons best doen op Ierse Stew! (vlees en vega). Irish stew, ofwel Ierse stoofpot, is een hartverwarmend recept dat de ziel van de Ierse keuken belichaamt. Dit traditionele gerecht, oorspronkelijk bereid met de eenvoudige ingrediënten die voorhanden waren – zoals lamsvlees, aardappelen, wortels en uien – vertelt een verhaal van het Ierse platteland, waar comfort food en gemeenschapszin hand in hand gaan. Door de jaren heen heeft deze stoofpot niet alleen harten veroverd in Ierland, maar over de hele wereld. Het is de perfecte maaltijd voor een koude avond, waarbij elke hap je meevoert naar de groene heuvels en gezellige haardvuren van Ierland. Prijs € 5,–.
Band: The Highland SellOuts
The Highland SellOuts zijn een folk band uit Groningen. Vanaf 2013 toeren zij al het hele land door en zijn ze te vinden in kroegen en pubs, op poppodia en bij festivals zoals Middeleeuws Winschoten of het Rapalje Zomerfolk Festival. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folk muziek met invloeden van pop en rock. Violist en zanger Sebastiaan, gitarist Steven Prins, bassist Robin Sprang en drummer Tim Lechner laten zich inspireren door bands als Rapalje, The High Kings, Killkennys. The Highland Sell-Outs hebben Ierse folk en ballades succesvol aan een jong publiek geïntroduceerd terwijl ze ook de harten van de doorgewinterde folk liefhebbers voor zich winnen.