Het Mantelzorgsteunpunt voor ondersteuning en advies houdt activiteit

GORINCHEM – Mantelzorg kan -naast fijn om te doen- best wel heel zwaar zijn. Mantelzorgers kunnen terecht bij het Mantelzorgsteunpunt voor een persoonlijk gesprek, informatie en advies, het regelen van vervangende zorg en veel meer.

We spreken van mantelzorg als iemand langere tijd en onbetaald de zorg op zich neemt voor iemand die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Of dat nu een partner, ouder, vriend of buur is. Mantelzorg is niet vanzelfsprekend. Het is zorg die zij combineren met werk en een eigen (gezins)leven. (Stockfoto)

Het Mantelzorgsteunpunt is voormantelzorgers dé centrale plek voor ondersteuning en advies. De hulpvrager voor wie ze zorgen, moet in Gorinchem wonen. Mantelzorgers kunnen er terecht voor informatie, een persoonlijk gesprek en lotgenotencontact. De mantelzorgcoördinator biedt hulp bij het creëren van overzicht van de zorgtaken, bij het aanvragen van zorg en voorzieningen en bij het regelen van vervangende zorg.

Activiteiten
Daarnaast organiseren ze vanuit het Mantelzorgsteunpunt allerlei activiteiten, zoals workshops, ontspanningsmomenten, trainingen en online ontmoetingsmomenten. Een overzicht daarvan staat hier online.

Jonge mantelzorgers
Ook jonge mantelzorgers kunnen uiteraard bij het steunpunt terecht. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 21 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

Pizza bakken
Maandag 3 juni 2024, tijdens de week van de jonge mantelzorger nodigt de gemeente Gorinchem je uit om samen met kok Arriën Stegehuis een pizza te bakken op een echt kampvuur. Even een fijn moment om met je leeftijdgenoten te ontspannen. Je bent van harte welkom vanaf 16.00 uur op het terrein van de scouting, aan Sportlaan 4.

Meer informatie
Kijk op hier online voor inschrijving als mantelzorger. Neem voor meer informatie over het Mantelzorgsteunpunt of een luisterend oor contact op met de mantelzorgcoördinator via (0183) 659 540 of mantelzorg@gorinchem.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld