Verduijn opent orgelzomerserie in Grote Kerk

GORINCHEM – Musicus-organist Leendert Verduijn geeft donderdagavond 6 juni 2024 in de Grote Kerk aan Groenmarkt 7 het openingsconcert in de orgelzomerserie.  De deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. 

De titularis van de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel speelt op het beroemde Bätz/Witte-orgel. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Leendert Verduijn is actief als concertorganist, docent en sinds 2023 organist in Zaltbommel. Hij heeft orgel en improvisatie gestudeerd aan verschillende conservatoria en is actief als docerend en uitvoerend musicus. “Hij heeft een grote naam opgebouwd als organist en heeft gerenommeerde concoursen gewonnen in zowel binnen- als buitenland. Als muziekcommissie zijn we bijzonder verheugd dat dit jaar weer een orgelserie wordt gehouden in de Grote Kerk en dat naast de vaste organist, een aantal andere toporganisten komen musiceren”, zegt Johan Bregman, lid van de muziekcommissie van de Grote Kerk Gorinchem. 

Programma
Leendert laat de diverse klankkleuren en mogelijkheden van het orgel aan u horen. De avond staat in het teken van orgelliteratuur met werken van Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, César Franck en Franz Liszt. 

Kaarten
Parkeren kan in de parkeergarage Kazerneplein en bij de kerk. De entree is € 15,– p.p. en voor kinderen onder de 15 jaar is de toegang gratis. Na afloop is er ook een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld