‘Kijk in je Wijk’-routes gelanceerd; Ontdek verborgen schatten

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem nodigt haar inwoners uit om de rijke geschiedenis en bijzondere verhalen van de stad te verkennen met de lancering van het nieuwe wijkwandelingen boekje, genaamd “Kijk in je Wijk”.

Met zeven unieke routes die elk een andere wijk in de stad belichten, biedt het boekje een boeiende en educatieve ervaring voor zowel bewoners als bezoekers. (Foto gemeente Gorinchem)

Elke wijk in Gorinchem heeft zijn eigen identiteit en erfgoed, en deze routes zijn ontworpen om deze diversiteit te vieren. Van historische gebouwen tot groene parken en levendige buurten, de “Kijk in je Wijk” routes beloven een diepgaande verkenning van alles wat Gorinchem te bieden heeft. “We zijn trots om de lancering van de ‘Kijk in je Wijk’ routes aan te kondigen”, aldus wethouder Fatih Polatli (Stadsbelang) van Cultuur. “Dit initiatief moedigt onze inwoners aan om het prachtige van Gorinchem te ontdekken, terwijl ze tegelijkertijd de banden in hun eigen wijk versterken.”

Iets nieuws ontdekken
De routes zijn ontworpen door Anika van der Kevie, een lokale expert die bekend staat om haar passie voor de stad en haar vermogen om de verborgen pareltjes van Gorinchem bloot te leggen. Anika loopt elk jaar alle routes als gids voor geïnteresseerde inwoners, en haar enthousiasme is aanstekelijk. Ferry Verheij is verantwoordelijk geweest voor de visuele uitingen. “Met de ‘Kijk in je Wijk’ routes willen we mensen aanmoedigen om Gorinchem op een nieuwe manier te ervaren”, zegt Anika van der Kevie. “Of je nu al jaren in de stad woont of hier pas net bent komen wonen, er valt altijd iets nieuws te ontdekken.”

Stadsgids
De routes zijn beschikbaar in het wijkwandelingen boekje. De boekjes zijn te krijgen bij buurthuizen, de VVV of in het stadhuis. Daarnaast zijn de routes ook te vinden op het online inwonersplatform SamenGorinchem, zodat bewoners ze gemakkelijk kunnen raadplegen en downloaden. In juni start Anika met de begeleide routes. Je kan dan met haar als stadsgids meewandelen. De eerste vindt plaats donderdag 20 juni 2024, als avondwandeling op de langste dag van het jaar. Of je nu ervoor kiest om met Anika mee te lopen als gids, of zelf op pad gaat met het routeboekje, de “Kijk in je Wijk” routes beloven een frisse ontdekkingsreis door de diverse en levendige wijken van Gorinchem. Dus pak je wandelschoenen en ontdek de wijk waar jij woont of juist een andere wijk. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld