Culturele Zondag blijft groeien; meer aanbod en deelnemers

GORINCHEM – Juni is het Culturele maand in de stad met veel artistieke activiteiten. De Culturele Zondag blijft groeien! Vanaf zondag 9 juni 2024 is atelier Binnenste Buiten aan de Molenstraat 14 een vaste deelnemer. Feline van Hoogdalem (beeldend kunstenaar) en Oscar Westrup (videomaker) hebben een plek gecreëerd dat in teken staat van maken. Ze werken in hun gedeeld atelier om hun eigen creatieve ideeën te ontwikkelen. Iedereen is vrij om binnen te wandelen en jezelf te prikkelen.

Overal waar de bekende blauwe vlag hangt vinden creatieve en culturele activiteiten plaats. Molen De Hoop is geopend als historisch erfgoed met een kleine expositie en een prachtig uitzicht over het rivierenlandschap. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

In de Burgstraat zijn de galeries ‘Zeven & Twintig’, ‘Sterke Kunst’ en ‘De Burgpoort’ geopend. Op de Langendijk ontvangen galerie Kunst bij Karel en de Weverij Studio Roodenburg iedereen die nieuwsgierig is naar hun verrassend aanbod. Neem ook een kijkje in het atelier voor clavecimbelbouw of in antiquariaat ‘De Juf’ in de Haarstraat. Atelier Ruwaard van Mark en Ariena in de Nieuwstad 24 biedt een divers en uniek aanbod, variërend van drijfhoutkunst en gedichtenkaarten tot boeken en creaties van afvalkarton. Bij Outsider Art in de Zusterstraat staat de koffie klaar en ziet men de kunstenaars aan het werk.

Exposities
In het Gorcums Museum kan men naast historische presentatie de expositie met werken van Peter Struycken bewonderen. In het Hendrick Hamelmuseum is naast de vaste Hamel collectie, een expositie van het kleurrijke werk van Piet de Hoon. Een nieuwe expositie is te zien in Petit café la Caponnière. Sandra Sprong maakt portretten met de intentie om de vrouw te laten zien op het doek helemaal zoals ze is. Diep van binnen. Het stiltecentrum ‘In de Toren’ exposeert schilderijen van Jopke van Mersbergen. Deze maand zullen de Kruitmagazijnen dienst doen als werkplek voor Gaby van Reeuwijk, Helin Tazelaar en Nathalie Geurts. Deze drie jonge makers zijn door Symposion uitgenodigd om tijdelijk hun intrek te nemen in de Kruitmagazijnen om te werken, experimenteren en presenteren. 

Muziek en theater
Het Zevende Huis sluit het seizoen af met cabaret. In de voorstelling ‘Dit zijn de Echte’ tackelt Thom Gerrits de grote vraag: waarom is hij nou gelukkiger dan de rest? Met meeslepende verhalen, liedjes en rapnummers neemt hij je mee op reis in een voorstelling vol wendingen. Aanvang 15 en 16 uur en de entree is een vrijwillige bijdrage. Donna Bastiaans en haar muzikale maatje Dirk-Jan Middelkoop duiken met hun meezing café altijd wel op in de buurt van terrassen. Deze editie hebben Theater Peeriscoop en de Grote Kerk geen activiteiten. Café de Keizer is open maar heeft geen speciaal programma. Alle locaties zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op de vernieuwde website

Plaats een reactie

*=Verplicht veld