Gemeente, politie en woningcoporatie werken samen aan veilige woonomgeving

GORINCHEM – Gorinchem is een fijne plek om te wonen. Helaas komt het soms ook voor dat woningen worden gebruikt voor criminaliteit. Bijvoorbeeld voor het produceren van drugs, het bewaren van crimineel geld of het opslaan van wapens. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Om hun kennis te vergroten en nog beter samen te werken werden zij uitgedaagd om te ontsnappen uit een mobiele escaperoom. Deze escaperoom is speciaal gemaakt om professionals te trainen en stond voor één dag opgesteld op het terrein van Poort6. (Foto gemeente Gorinchem)

Om crimineel pandgebruik tegen te gaan werken professionals van gemeente Gorinchem, politie en Poort6 in deze regio nauw samen. Ilja van der Pol, wijkconsulent bij Poort6: “Het verbaasde me hoe breed ondermijning is. Mooi hoe je in de escaperoom attent wordt gemaakt op allerlei verschillende signalen die je tegen kunt komen in de wijk.”

Tekst gaat verder onder foto.

Crimineel pandgebruik herkennen
De verschillende partijen moesten goed met elkaar samenwerken en puzzels oplossen in het thema ‘crimineel pandgebruik’. Deze gaan onder andere over mogelijke signalen, zoals steeds wisselende bewoners, bedrijvigheid op onlogische tijdstippen en het herkennen van de chemische geur van drugs. Na afloop werd met elke groep uitgebreid besproken waar signalen van crimineel pandgebruik kunnen worden gemeld en hoe de samenwerking tussen de professionals van de verschillende organisaties kan worden versterkt. Het is belangrijk dat veiligheidspartners goed samenwerken en zich blijven ontwikkelen, zodat we met elkaar de woonomgeving veilig houden.

Melden helpt
Heb je een vermoeden van criminaliteit in jouw omgeving? Jouw melding wordt serieus genomen. Meld jouw vermoedens bij de politie (bij spoed of heterdaad tel. 112; bij geen spoed tel. 0900 – 8844), of anoniem bij de onafhankelijke stichting Meld Misdaad Anoniem (tel. 0800-7000).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld