SVW naar finale nacompetitie na miraculeuze ontsnapping

GORINCHEM – Het is zaterdag 8 juni 2024 de vijfde minuut van de blessuretijd in het nacompetitieduel van SVW tegen RCS. De stand: 1-3 voor de bezoekers. Het is ijzig stil op Sportpark Molenburg. SVW is dood en begraven en degradeert naar de 3e klasse. Dat was althans de berusting bij de supporters van wie een aantal al naar huis was gegaan. Maar dan. De 2-3. Een doelpunt voor de statistieken, zo lijkt het. Lang zal het niet meer zijn. De scheidsrechter fluit af. Toch maken de spelers van SVW haast. Een diepe bal naar voren. Een strakke, hoge voorzet. En… Mounir el Ouazizi kopt de bal van dichtbij hard en hoog tegen de touwen, 3-3 !!! Verlenging! SVW leeft nog.

Een bijzondere middag op sportpark Mollenburg. SVW doet nog mee! (Foto Turon Photo)

Bovenstaande lijkt een mooi sprookje, maar het gebeurde zaterdagmiddag echt bij de ‘streepjes’. En er zouden in de verlenging nog drie Gorinchemse doelpunten volgen (eindstand 6-3 – red.), waardoor niet RCS maar SVW volgende week de nacompetitiefinale om lijfsbehoud speelt tegen competitiegenoot Houten.

Van korte duur
Dan terugkijkend op de wedstrijd. SVW kwam zaterdagmiddag voortvarend uit de startblokken. Al in de derde minuut was het raak. RCS-doelman Dilian Vink schoot tegen de druk zettende Mounir el Ouazizi aan, die de bal eenvoudig in het lege doel schoof, 1-0. De voorsprong was van korte duur. Na slordig balverlies en een overtreding binnen de zestien meter volgde een strafschop voor RCS. Aanvoerder Vjekoslav Krezo schoot de gelijkmaker binnen, 1-1. Na een klein half uur werden de problemen voor SVW serieus. Dyllan Davidse kon zo doorlopen naar het doel en schoot eenvoudig de 1-2 in de touwen. Dat was ook gelijk de ruststand.

Zeeuwse muur
In de tweede helft konden de goede bedoelingen van de thuisclub al heel snel de prullenbak in. Het was Dyllan Davidse die in de rebound zijn tweede doelpunt van de middag aantekende, 1-3. De koppies gingen hangen en het geloof vloeide langzaam weg. Zeker,omdat SVW wel vol op de aanval speelde, maar de kansen spaarzaam bleven. Steeds werd een schot geblokt, viel de bal net niet lekker, of lag de sterk keepende doelman Dilian Vink in de weg. SVW bleef maar op de Zeeuwse muur beuken, maar kwam er telkens maar niet doorheen, ook omdat de finesse ontbrak in de afronding van de vele kansen.

Omgekeerd
Diep in de blessuretijd viel alsnog de dik verdiende aansluitingstreffer van SVW. Abdus Zencirkiran schoot raak, 2-3. Een minuut later een voorzet vanaf links en Mounir el Ouazizi kopte van dichtbij raak, 3-3!! Sportpark Molenburg ontplofte en de supporters die al op weg waren naar de uitgang keerden weer om en namen hun plekje langs de lijn weer in. 3-3 en dat betekende dus verlenging om tot een winnaar te komen.

Paal
In die verlenging waren de gasten van RCS volledig murw gebeukt en begon de conditie een rol te spelen. SVW ging erop en erover. In de derde minuut van de verlenging kwam SVW op voorsprong via een prachtig schot van Denzel Libretto, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel deed ploffen, 4-3. In de tweede helft van de verlenging viel de definitieve beslissing. Arbiter Collé bestrafte een overtreding van RCS met een strafschop. Goudhaantje Mounir el Ouazizi ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen, 5-3. Even later was het feest compleet toen El Ouazizi gebruik maakte van de enorme ruimtes op het veld en de bal in de verre hoek mikte, 6-3.

Tekst gaat verder onder foto.

Komende zaterdag
SVW speelt nu volgende finale van de nacompetitie tegen SV Houten. De winnaar zal ook volgende seizoen actief zijn in de 2e klasse. Op het moment van schrijven is nog niet bekend waar zaterdag 15 juni 2020 wordt gespeeld en hoe laat de wedstrijd plaatsvindt. Hou daarvoor de website en social media van SVW in de gaten.