Twee bevriende kunstenaars praten samen over vroeger, nu en hun werk

door Peter Donk
GORINCHEM – De Gorinchemse kunstenaar Peter Struycken (85) en bevriend kunstenaar Carel Blotkamp (79) gingen zondagmiddag 9 juni 2024 met elkaar in gesprek. Zo’n 25 mensen woonden dat gesprek in het Gorcums Museum bij. De plek waar Struijcken sinds half februari 2024 zijn werk tentoonstelt in de expositie Rondom PS en Bevriende Werken. 

Een uur lang bespraken Peter Struijcken (links) en Carel Blotkamp over van alles en nog wat. Van geboorte, opgroeien en de liefde voor kunst. Tot de verschillen tussen de twee, de jarenlange samenwerking en de huidige expositie in het Gorcums Museum. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Al jarenlang onderhouden de fenomenale kunstenaars Struycken en Blotkamp een levendig contact en wisselen zij met elkaar van gedachten over de kunstwereld. Dit zondagmiddaggesprek paste prima in de Juni Cultuurmaand met tal van activiteiten rond kunst en cultuur in de stad.

Tekst gaat verder onder foto.
Carel Blotkamp en Peter Struycken zondagmiddag op een rustig moment even samen. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Tentoonstelling
Na het gesprek konden bezoekers de expositie bezoeken. Gedurende zijn leven bouwde Struycken een indrukwekkend oeuvre op van kunstwerken waarin de computer een grote rol speelt. Naast een overzicht van dit werk toont het Gorcums Museum ‘bevriende werken’: werken van kunstenaars, vaak uit zijn naaste kring, waarmee Struycken zich gedurende zijn leven heeft omringd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld