Aanvragen energietoeslag 2023 huishoudens kan nog deze maand

GORINCHEM – Huishoudens met een laag inkomen hebben recht op energietoeslag 2023. Dat kan nu worden aangevraagd. Het geld is bedoeld om mensen te helpen bij het betalen van de hogere energierekening. In de gemeente Gorinchem is de energietoeslag 2023 € 800,-.  Je kunt de energietoeslag 2023 aanvragen tot en met 30 juni 2024. Er is geen energietoeslag 2024.

Heeft u de energietoeslag van 800 euro in 2023 al gehad? Dan hoeft u geen aanvraag meer te doen, want dan heeft u alles ontvangen waar u recht op heeft.

Hier online lees je alles over het aanvragen..

Geen recht op
Onder meer in de volgende gevallen wordt geen energietoeslag 2023 uitgekeerd:

  • Je hebt in 2023 de energietoeslag van € 800,- al gehad\
  • Je bent dak- of thuisloos
  • Je woont in een instelling
  • Je studeert. Studenten ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 400 via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit geldt voor studenten met een uitwonende basisbeurs en een aanvullende beurs, én voor studenten die langer studeren en eerder een aanvullende beurs kregen. DUO betaalt deze tegemoetkoming vanaf januari 2024 automatisch uit aan de studenten die er recht op hebben.
  • Je bent jonger dan 21 jaar. Heeft u woonkosten en heeft u daar bewijs van? En kunt u niet terecht bij uw ouder(s) voor financiële hulp? Neem dan contact met ons op.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld