Leerlingen basisscholen Gorinchem-Oost doen praktisch fietsexamen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – De wethouders Marjo Molengraaf (ChristenUnie) en Attie Mager (VVD) waren woensdagmorgen 19 juni 2024 al vroeg in touw. Net als overigens de leerlingen van groep 7 / 8 van een vijftal basisscholen in Gorinchem-Oost, want die deden praktisch verkeersexamen op de fiets. Met gele hesjes stapten ze op hun fiets.

Hier geeft wethouder Attie Mager (VVD) van Onderwijs het startsein om te gaan fietsen bij IKC Merweplein aan de Merwedonk. Hier vertrekt de eerste leerling. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Deelnemende scholen waren openbare basisschool voor fasenonderwijs Graaf Reinald, IKC Merweplein, christelijke basisschool De Regenboog, christelijke basisschool Het Kompas (in Vuren) en christelijke basisschool Het Kleurenling (waar wethouder Molengraaf was – red.). In totaal 220 leerlingen. Het evenement werd georganiseerd in nauwe samenwerking met de politie en de gemeente Gorinchem.

Tekst gaat verder onder foto.

Fatbikes worden volgens Veilig Verkeer Nederland niet toegelaten tot het fietsexamen. Mits het een legale fatbike betreft. De leerlingen zijn daarover geïnformeerd en deelnemers op zo’n fiets hebben de ‘keuring’ doorstaan. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Ieder kind reed individueel. Er werd niet zoals in Gorinchem-West, eind mei 2024, in groepjes gestart. De kinderen van de school uit Vuren hadden het volgens de organisatie het zwaarst. Zij moesten voor deelname eerst vijf kilometer fietsen, om vervolgens nogeens de route voor het praktisch fietsexamen van twaalf kilometer af te leggen. De route was wegens werkzaamheden aan de Merwededijk dit jaar afwijkend ten opzichte van andere jaren. Op twaalf punten langs de route beoordeelden ouders / verzorgers de vaardigheden. In totaal werden de leerlingen op 40 onderdelen beoordeeld. Met goede verkeerseducatie worden kinderen geholpen om zich te ontwikkelen tot veilige, zelfstandige verkeersdeelnemer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld