Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar Dekkers-Den Haan

GORINCHEM – Burgemeester Reinie Melissant (CDA) bracht woensdag 19 juni 2024 een bezoek aan het echtpaar Dekkers-Den Haan. Zij waren die dag 60 jaar getrouwd.

Namens de gemeente verraste de burgemeester het diamanten bruidspaar met bloemen en Bliekenbonnen. (Foto gemeente Gorinchem)

De twee ontmoetten elkaar meer dan 60 jaar geleden op de Langendijk. De plek om te flaneren, te ontmoeten en gezien te worden. De in Zuilichem geboren Rien laat zijn oog vallen op de jonge Joke. Zij komt uit Noordeloos. Het jonge stel besloot te trouwen en settelde zich in Gorinchem. Daar wonen zij tot op de dag van vandaag met plezier. 

Huwelijk
Zoals gebruikelijk was in de jaren zestig stopte mevrouw Dekker-Den Haan met haar werk als coupeuse en ging ze voor het gezin en het huishouden zorgen. Het koppel kreeg drie kinderen. De heer Dekker was aanvankelijk typograaf, maar na het trouwen ging hij aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Later maakte hij nog een carrièreswitch en ging hij als ziekenverzorger aan het werk in een verpleeghuis. En hij haalde zijn pedicurediploma. Zijn werk als pedicure deed hij graag.

Maatschappelijk betrokken
Het echtpaar is maatschappelijk betrokken en zet zich in voor verschillende organisaties. De heer Dekker zamelt kleding in voor Polen, begeleidt een Pools gezin en maakt hen wegwijs in Gorinchem. Mevrouw Dekker-Den Haan is leidster van het Oranjekwartier en is actief vrijwilligster bij de Rozenobel. In hun vrije tijd kamperen ze. Al 50 jaar lang gaan ze elk jaar met de caravan op pad. Daar genieten ze beiden van. 

Feest
Het diamanten huwelijksjubileum is zaterdag 15 juni 2024 uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Het paar kijkt terug op een geslaagde feestelijke dag. Op de huwelijksdag zelf hebben ze  tijdens een etentje met de kinderen en kleinkinderen geproost op het 60-jarig huwelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld