Rivas ledenorganisatie organiseert training ‘Leer dementie begrijpen’

GORINCHEM – De Rivas ledenorganisatie houdt woensdag 25 september 2024 de training ‘Leer dementie begrijpen’. De training duurt een uur en vindt plaats in gemeenschapshuis De Bogerd aan Willem de Vries Robbéweg 100.

Deelnemers stappen door middel van virtual reality in de belevingswereld van iemand met dementie. Zij kruipen door het kijken van een speciaal ontwikkelde film in de huid van deze mensen. (Foto Rivas ledenorganisatie)

In het leven van iemand met dementie blijken gewone dagelijkse zaken soms ingewikkeld en verwarrend. Het leven ziet er heel anders uit. En dat is voor de omgeving vaak lastig te begrijpen. Daardoor kan het moeilijk zijn om op een goede manier met mensen met dementie om te gaan.

Begrijpen van dementie
De training ‘Leer dementie begrijpen’ helpt deelnemers deze mensen beter te begrijpen. Met het kijken van een film met een VR-bril ervaren deelnemers de wereld van mensen met dementie op een leerzame manier. Zij beleven waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen. En hoe de omgeving op hen reageert. Deze ervaring met de VR-bril helpt mensen met dementie beter te begrijpen. De training wordt gegeven door een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep.

Datum en locatie
Per training kunnen twee personen, al dan niet uit een huishouden, deelnemen. De trainingen worden op woensdag 25 september 2024 tussen 09.00 – 17.00 uur gegeven. Deelname kost € 25,- p.p. Belangstellenden kunnen zich hier online aanmelden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld