Bezoekers eerste buitenbios filmfestival treffen het met weer

GORINCHEM – Honderd filmliefhebbers kwamen donderdagavond 11 juli 2024 naar een grasveld in de Lingewijk voor de eerste filmavond in de openlucht van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG). Dat laat de organisatie weten. 

De film Bank of Dave was te zien, een feelgood film waarin Dave Fisher een bank wil openen en tegenwerking ondervindt van banken in Londen. (Foto Internationaal Film Festival Gorinchem)

Het weer was gunstig. “Het is deze zomer zo wisselvallig met het weer, dat we regelmatig met gezonde spanning de weerberichten volgen”, meldt festivaldirecteur Anika van der Kevie. “Als je dan start met een windstille zachte zomeravond, is dat toch heel fijn.” 

Programma
Vrijdagavond 12 juli 2024 was in Natuurcentrum Gorinchem aan het Gijsbert van Andelpark de film Banel & Adama uit Senegal te zien. Er staan deze zomer meer films op het programma, zoals Shooom’s avontuur op woensdagmiddag 14 augustus 2024, ook in het natuurcentrum. Deze film is voor kinderen. Van donderdag 15 t/m zaterdag 17 augustus 2024 zijn er openluchtvoorstellingen bij de Dalemwal in Gorinchem. Het filmfestival wordt afgesloten bij Slot Loevestein van donderdag 29 t/m zaterdag 31 augustus 2024. Het volledige programma en o.a. informatie over tickets vind je op de website van IFFG.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld