Burgemeester opent Beleeftuin bij Het Gasthuis

door Michel de Ruiter
GORINCHEM – Het weer zat dinsdagmiddag 23 juli 2024 niet mee. Bij woonzorglocatie Het Gasthuis aan de Banneweg zou halverwege de middag de Beleeftuin, de Bert de Bruin Tuin geheten, worden geopend door burgemeester Reinie Melissant (CDA). Vanwege de hoosbuien werd het evenement aanvankelijk naar binnen verplaatst en sprak de eerste burger in hal. Daar vonden ook de feestelijkheden plaats. Later werd het droog en kon naar buiten worden gegaan.

Na toespraken werd het droog en kon de tuin toch feestelijk worden geopend en knipten de burgemeester samen bewoonster Annie een lintje door, Daarna kreeg de burgemeester van Annie een rondleiding door de tuin. (Foto Michel de Ruiter)

Tekst gaat verder onder X-bericht.

De officiële naam van de beleeftuin is de ‘Bert de Bruin Tuin’. De Bruin was bijna vijftig jaar in dienst bij Rivas Zorggroep en heeft een grote bijdrage geleverd aan deze Beleeftuin. De Bert de Bruin Tuin, ontworpen en aangelegd door hovenier Verheij.

Tekst gaat verder onder X-bericht. 

Plezierige sfeer
Bewoonster Annie vertelde wat er kon worden gedaan in de Beleeftuin. Je moet dan denken aan spelletjes, zoals boter kaas en eieren of schilderen. De burgemeester gaf in haar speech aan hoe mooi en hoe belangrijk het is dat bewoners veilig naar buiten kunnen. De nieuwe buitenruimte draagt bij aan een gastvrije en plezierige sfeer, waar bewoners samen met hun familie vrij kunnen bewegen, ontspannen en genieten in de natuur. Alle zintuigen worden daarbij geprikkeld. Het is volgens Rivas Zorgroep, waar Het Gasthuis onder valt, een innovatieve en veilige omgeving waar bewoners, naasten en vrijwilligers kunnen genieten en ontspannen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld