Jongens dringen natuurcentrum binnen; tweetal kort daarna aangehouden

GORINCHEM – Twee jonge jongens zijn maandagmiddag 5 augustus 2024 rond 15.40 uur het natuurcentrum-bezoekerscentrum aan het Gijsbert van Andelpark binnengedrongen. Eén van hen droeg een bivakmuts en de andere volgens de politie op een vuurwapengelijkend voorwerp. Het tweetal is later aangehouden. 

Op dat moment waren bij het natuurcentrum verschillende mensen getuige van de dreiging. Voor bezoekers is het centrum op maandag gesloten. Er is gesproken met verschillende mensen, die wel aanwezig waren. De politie kon maandagavond nog niet zeggen of de jongens nog vast zaten en wat hun motief was. 

Na het binnendringen sloegen de twee verdachten op de vlucht. Op basis van een signalement werd een onderzoek ingesteld en in de buurt konden de twee volgens de politie worden opgepakt in de omgeving. De politie zette verschillende agenten in kogelwerende vesten in en een Team Parate Eenheid. 

Onderzoek in sloot
Bij de aanhouding is geen vuurwapen gevonden. Dat zou mogelijk in een sloot zijn gegooid en dus werd besloten om te gaan zoeken in het water. Maandagavond meldde de politie dat er geen wapen of een voorwerp dat daar op lijkt, is gevonden. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld