Opnieuw onderzoek in water na incident bij natuurcentrum

door Peter Donk
GORINCHEM – In een sloot is dinsdagmorgen 6 augustus 2024 opnieuw onderzoek gedaan door de politie. Gezocht is naar op een ‘vuurwapengelijkend voorwerp’, dat maandagmiddag 5 augustus 2024 in het water zou zijn gegooid na een incident bij het natuur- en bezoekerscentrum Gijsbert van Andel en er toen niets werd gevonden.

Het onderzoek is achter de flats aan de Weverstraat, waarbij mensen van de landelijke eenheid van de politie zijn betrokken en de zeehavenpolitie. Nabij de plaats waar het tweetal is aangehouden. (Foto Arnold Niesthoven / Gorinchem24)

Tekst gaat verder onder foto.

Rond 11.00 uur werd dinsdagmorgen het onderzoek afgerond. Er werd niets verdachts in de sloot gevonden. (Foto Arnold Niesthoven / Gorinchem24)

Natuurcentrum
Aanleiding was een incident waarbij twee jongens waren betrokken. Zij stapten maandagmiddag het natuurcentrum binnen. De één had een bivakmuts op; de ander droeg een op een vuurwapengelijkend voorwerp. Zij werden later aangehouden. Er raakte niemand gewond. 

Jonge kinderen
De Politie Rotterdam kwam dinsdagmorgen met meer informatie over het incident. Beide jongens komen uit Gorinchem en zijn ingesloten voor verhoor. Het gaat om een jongen van 13 en 16 jaar. “De 13-jarige was gevlucht en waande zich veilig. Echter een foto van hem die werd gedeeld met de wijkagent verraadde zijn identiteit. Kort daarna werd hij door agenten van het Team Parate Eenheid aangehouden. De 16-jarige jongen kon direct worden aangehouden”, aldus de politie. De recherche verricht nader onderzoek naar de juiste toedracht van dit incident.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld