Inloopbijeenkomst in stadhuis over toekomst woonwijken west

GORINCHEM – De gemeente houdt woensdag 28 augustus 2024 een inloopbijeenkomst tussen 18.00 en 21.00 uur in het stadhuis aan Stadhuisplein 1. Deze bijeenkomst gaat over de toekomst van de woonwijken west. Dat zijn de wijken Haarwijk, Gildewijk, Stalkaarsen, en omgeving Molenvliet.  

De zomerse praatjes uit de wijken worden gebundeld tot zomerse praatjes op het stadhuis. Alle vragen waar de gemeente keuzes moet maken van de afgelopen weken samen. (Foto ArieJan van Termeij / Gorinchem24)

Tijdens de inloopbijeenkomst op het stadhuis zijn er panelen met de vragen waarop keuzes nodig zijn voor de toekomst van uw wijk. Wat vind je belangrijk voor de toekomst? Welke keuzes zou je maken en waarom? Je wordt uitgenodigd om langs te komen.

Keuzes maken
Vorig jaar is de omgevingsvisie vastgesteld. Daarin hebben we doelen voor de toekomst van Gorinchem bepaald. De gemeente Gorinchem wil een gezonde groei van de stad binnen de stadsgrenzen, zoals die er nu zijn. Daar wordt de gezondheid van de inwoners centraal gesteld en wordt gewerkt aan groenere wijken. “Hoe we deze doelen kunnen bereiken is in elke wijk anders. Daarom gaan we de wijken in met ‘zomerse praatjes’. De zomerse praatjes waren op bepaalde plaatsen in de wijken waar we meer dingen willen op eenzelfde plek. Daar moeten we keuzes voor maken. Welke keuze maken we dan? Want niet alles kan tegelijkertijd en op dezelfde plek”, aldus de gemeente Gorinchem die zegt daarvoor de inbreng van inwoners nodig te hebben.

Aanmelden
Nog vragen of wie wil komen, kan zich aanmelden voor deze bijeenkomst en doe dat vóór vrijdag 23 augustus 2024. Dat kan per e-mail: praatmee@gorinchem.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld