Zonovergoten spellenmiddag voor kinderen in Gildenwijk

GORINCHEM – Net als vorig jaar hield Poort6 donderdag 8 augustus 2024 een gratis spellenmiddag samen met de gemeente Gorinchem. Speciaal voor kinderen tot 13 jaar uit de Gildenwijk en hun familie.

Het was de tweede keer dat Poort6 en de gemeente Gorinchem het evenement organiseerden. Ook het Natuurcentrum en Samen Één hielpen mee. (Foto Poort6)

“Voor veel families in de Gildenwijk is een dag als vandaag echt belangrijk. We zien namelijk dat veel mensen die hier wonen niet op vakantie of dagjes weg kunnen. Met deze spellenmiddag wilden we hen een leuke gratis vakantiedag geven. En dat is zeker gelukt”, vertelt Nancy Mes, wijkbeheerder bij Poort6 en kartrekker van de middag.

Activiteiten
De spellenmiddag was in een binnentuin in de Vroedschapswijk. Daar konden kinderen verschillende spellen doen. Zoals blikgooien, XL boter kaas en eieren, ringwerpen en Jenga. Ook was er een groot springkussen. Mes: “Kinderen konden hun gezicht of arm laten schminken. En meedoen aan een kleurplaatwedstrijd. Natuurlijk was er ook wat lekkers te eten en drinken. Zo konden de kinderen gratis popcorn, ijsjes, snoepjes en drinken halen.”

Enthousiaste reacties
Poort6 en de gemeente kregen veel positieve reacties terug op de middag. “Het werd echt gewaardeerd dat we deze middag weer organiseerden”, vertelt Nancy. “Zo’n middag zorgt voor verbinding tussen de bewoners in de Gildenwijk. Het brengt mensen bij elkaar. En zorgt ervoor dat er nieuwe contacten ontstaan. Ook voor ons, want ook wij ontmoeten huurders die we normaal niet snel spreken. Dat maakt zo’n middag extra waardevol.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld