SVW lijdt nipte nederlaag tijdens Zilveren Crab-toernooi

DORDRECHT / GORINCHEM – SVW trapte zaterdagmiddag 17 augustus 2024 af in een warm Dordrecht het Zilveren Crab-toernooi, waar de Gorinchemse club tegen 1e klasser DCV uit Krimpen aan den IJssel speelde. Waar een gelijkspel de verhoudingen het beste weer hadden gegeven, was het met enig fortuin toch DCV dat de zege binnen sleepte. SVW verloor met 1-0.

Het gehavende SVW-team beschikte door vakanties en blessures slechts over vijftien spelers, maar maakte er een spannende wedstrijd van. (Foto Turon Photo)

Het vernieuwde SVW kwam sterk uit de startblokken. De ploeg oogde scherp, verdedigde compact en wist diverse kansen te creëren.

Betere spel
In de 29e minuut het eerste doelgevaar. Een vrije trap randje zestien meter werd door Denzel Libretto maar net naast het doel geschoten. In de 43e minuut weer SVW, Waar Fadelme Elonga zich handig vrij draaide in het strafschopgebied en zijn schot maar net door de Krimpense doelman gekeerd zag worden. Op slag van rust nog een kans voor SVW. In de 45e minuut dook Denzel Libretto op in de zestien meter van DCV. Zijn schot werd met de benen door de doelman gekeerd. Een 0-0 ruststand dus na een eerste helft, waarin SVW het betere van het spel had.

Tekst gaat verder onder foto.

Nipte nederlaag
Na rust kreeg SVW het wat zwaarder. In de 56e minuut een voorzet van DCV, die op het hoofd plofte van de vrijstaande goaltjesdief Jorule Raphaela, 1-0. Tegen de verhouding in, maar er was natuurlijk niemand bij DCV die daarom maalde. In de 63e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Mounir el Ouazizi werd vrij gezet voor de doelman, maar wist de bal niet in het doel te krijgen. De sterk spelende doelman keerde ook deze inzet. In de 77e minuut nog een kopbal van Fadelme Elonga die net naast het doel belandde, waardoor SVW een nipte nederlaag leed.

Dinsdagavond
De andere wedstrijd in dit toernooi was Oranje Wit – Spirit, uitslag 4-1. Hiermee pakt gastheer Oranje Wit de koppositie in de toernooistand. De volgende wedstrijd in dit toernooi is dinsdag 20 augustus 2024 ook weer in Dordrecht Stadspolders. De aftrap bij Oranje Wit – SVW is dan om 20.00 uur.