Gomarus besluit donderdagmiddag over opstart onderwijs na brand

GORINCHEM – Het crisisteam van de Gomarus Scholengemeenschap neemt donderdagmiddag 29 augustus 2024 een besluit over de opstart van het onderwijs. Dat schrijft de school aan de Hoefslag op hun website. Zondag 25 augustus 2024 werd de school getroffen door brand

Na de brand is dinsdagochtend een start gemaakt met de schoonmaak van de school. Het specialistische schoonmaakbedrijf is met man en macht begonnen aan de schoonmaak van de school. (Archieffoto Arnold Niesthoven / Gorinchem24)

Maandag besloot de school dat door de schade het nieuwe schooljaar niet kon beginnen. “Helaas hebben we moeten besluiten dat er in ieder geval deze week geen onderwijs kan worden gegeven in Gorinchem. Ondanks de berichten dat het een kleine brand was, zijn de gevolgen groot. Binnen de school zijn vitale technische installaties aangetast en is er veel rook- en roetschade. Dat betreffen centrale ruimtes, waardoor de lokalen niet bereikbaar zijn. Dit moet door specialistische bedrijven worden gereinigd en kost veel tijd”, aldus de school. Donderdag rond 16.30 uur verwacht de school te kunnen zeggen, wanneer het schoolseizoen 2024 / 2025 voor de scholieren begint.

 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld