Gomarus bestaat 50 jaar en komt met jubileumprogramma

GORINCHEM – Gomarus bestaat 50 jaar. De reformatorische school aan de Hoefslag. Het motto voor het jubileum is: ‘het Goud van Gomarus’. “50 jaar is een gouden jubileum en we hebben al 50 jaar de leerlingen het echte Goud mogen verkondigen: het Goud van het Evangelie. Dat geeft reden tot dankbaarheid en tot vieren”, bericht de school.

Vanaf komende week begint er een jubileumprogramma, dat tot in mei 2025 doorgaat (dan is er een reünie red.). Donderdag 12 september 2024 is er een jubileumbijeenkomst voor genodigden zoals basisscholen, andere vo-scholen, gemeenten, kerkenraden en besturen. Daarmee beginnen de feestelijkheden.

Alle leerlingen kregen aan begin van het schooljaar, dat door een brand een week later begon, een Bijbels dagboek uitgereikt. Dat dagboek maakte de school in samenwerking met 26 predikanten uit de achterban van de school.

Studium generale
De school organiseert een aantal lezingen rond het thema ‘Christen-zijn…’. Iedereen is daarbij welkom, leerlingen maar ook ouders. Alleen de laatste avond in mei is een besloten lezing voor alleen het personeel van de Gomarus en schoolbesturen/docenten van de andere reformatorische scholen.

Creatieve prijsvraag
Iedereen mag op zijn eigen creactieve wijze invulling geven aan het thema ‘Het Goud van Gomarus’.

Dag voor leerlingen
Per team wordt er voor de leerlingen iets leuks georganiseerd. Het kan zijn dat daarvoor een bestaande activiteit wat uitgebreid wordt, het kan ook zijn dat er een aparte dag georganiseerd gaat worden. Er wordt geprobeerd deze dag in een projectweek te plannen.

Concerten
Er wordt een samenzangavond georganiseerd in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel met medewerking van onder andere(oud-)leerlingen en in Gorinchem wordt de Messiah uitgevoerd in de Grote Kerk.

Reünie
“Natuurlijk hoort bij een jubileum een reünie tegelijkertijd met de goede doelenmarkt. We hopen dat, net als bij het 40-jarig jubileum, veel mensen naar Gorinchem komen om elkaar te ontmoeten”, bericht de school op hun website, “Verder zal er op diverse momenten, zoals de opening van het schooljaar en de kerstviering, stilgestaan worden bij het jubileum. Het belooft een mooi jubileumjaar te worden met een uitgebreid programma, waarbij voor iedereen iets te doen is.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld