Volop belangstelling voor cursus Politiek Actief; gemeente heeft wachtlijst

door Peter Donk
GORINCHEM – Een enkeling kwam maandagavond 9 september 2024 nog wat onwennig binnen in zaal 7 van het stadhuis. Een had mogelijk al wat politieke ervaring opgedaan of het politieke spel al langer gevolgd. Allen kwamen voor de beginnerscursus Politiek Actief.

Een kennismaking met wat politiek is, wat je zou kunnen verwachten als je kandidaat-raadslid wordt en wat dat betekent voor je omgeving. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

De opkomst was formidabel. Twintig mensen hadden zich voor maandagavond aangemeld, maar een aantal liet verstek gaan. Dat was jammer wat tegen andere was gezegd dat de eerste avond vol zat. Er hebben zich zo’n 25 mensen aangemeld voor de drie cursusavonden, waarvoor maandagavond de aftrap werd gegeven. De volgende bijeenkomsten zijn maandagavond 23 september 2024 en donderdagavond 3 oktober 2024.

Tekst gaat verder onder foto.

Kennis vergroten
De cursisten kregen de cursus van onder meer raadsgriffier Hans Sepers. Deze cursus is voor iedereen die overweegt om actief te worden binnen de gemeentepolitiek. In drie bijeenkomsten leer je hoe Nederland bestuurd wordt en wordt ingezoomd op de gemeentepolitiek.  Deelnemen aan het programma is gratis. Elke bijeenkomst komen er verschillende onderwerpen aan bod. De cursus bied je de kans uw kennis te vergroten over de manier waarop Nederland, gemeentes en de gemeente Gorinchem worden bestuurd. De Nederlandse staatsvorm komt aan bod en de manier waarop de Gorinchemse gemeenteraad besluiten neemt. Je maakt kennis met raadsleden en oefent debatvaardigheden. Dat was maandagavond nog niet het geval overigens.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld