Open Dag MerwedeLingeLijn tijdens Raildagen 2024; exclusief kijkje in treincockpit

DORDRECHT / GORINCHEM – Belangstellenden kunnen zaterdag 21 september 2024 een kijkje nemen achter de schermen van de MerwedeLingeLijn. De trein staat tussen 10.00 – 15.00 uur op spoor 20 bij het station Dordrecht. Het evenement is geschikt voor zowel jong als oud en de toegang is gratis.

Station Gorinchem. Tijdens de Raildagen 2024 krijgen treinliefhebbers een unieke kans om de MerwedeLingeLijn van dichtbij te ontdekken. Op deze bijzondere dag opent Qbuzz de deuren van de treincockpit, waar bezoekers een exclusief kijkje kunnen nemen in het hart van de treinbesturing. (Archieffoto Alexander Noppert Fotografie / Gorinchem24)

Ervaren machinisten laten zien hoe een trein wordt bestuurd en geven interessante uitleg over de techniek en werking van de cockpit. Daarnaast krijgen bezoekers de kans om meer te leren over de geschiedenis van de MerwedeLingeLijn, de treinverbinding tussen Dordrecht – Geldermalsen. Vervoerder is Qbuzz, sinds 2017 volledig in handen van Ferrovie dello Stato Italiane (FS Group) dat actief is in het openbaar vervoer in een aantal Europese landen. 

Raildagen
De Raildagen zijn een jaarlijks evenement waarbij treinliefhebbers, gezinnen en nieuwsgierige bezoekers de kans krijgen om de wereld van het spoor van dichtbij te ervaren. Diverse spoorlijnen en stations openen hun deuren voor het publiek, met exclusieve rondleidingen, historische verhalen en interacties met treinpersoneel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld