Locatieleider christelijke instelling voor ontucht gevangenis in

ROTTERDAM / GORINCHEM – Voor ontucht met een veertig jaar jongere vrouw moet Jan B. (68) uit Giessenburg een jaar de cel in, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man donderdag 12 september 2024. B. kreeg een proeftijd van drie jaar. 

De man was landelijk coördinator van de christelijke instelling Celebrate Recovery (CR) en was actief bij de afd. Gorinchem. Het is een programma voor mensen, die op bepaalde gebieden van zijn of haar leven herstel nodig heeft. Het programma is gebaseerd op acht Bijbelse principes. CR staat voor een proces dat twaalf stappen vraagt van elke deelnemer. Het doorlopen van die stappen kost de deelnemer één tot twee jaar. 

Kwetsbaarheid
B. begeleidde destijds een vrouw (23), die last had van een burn-out en zich soms alleen voelde. Hij zou volgens de rechtbank gebruik hebben gemaakt van haar kwetsbaarheid. De vrouw was op het erf van B., die veehouder is, gaan wonen. Ze had onder meer menstruatiepijnen. B. vertelde haar dat het verlicht kon worden door het krijgen van een orgasme. Dat leidde op den duur tot geslachtsgemeenschap. Voor B. heeft de zaak grote gevolgen gehad op privégebied. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld