Lange Brug bijna week afgesloten voor uitsluitend gemotoriseerd verkeer

GORINCHEM – Om de stad goed bereikbaar te houden, werkt de gemeente Gorinchem regelmatig aan het onderhoud van wegen en bruggen. In de week van maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober 2024 is er groot onderhoud aan de Lange Brug, zeg maar de brug vanaf de rotonde bij het stadhuis richting de stad.

Onderhoud dus aan de Lange Brug komende week. Vervangen worden de ijzers onder de brug. Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is de weg over de brug tijdens deze periode in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. (Archieffoto gemeente Gorinchem)

Er worden omleidingsroutes ingesteld. Deze worden aangegeven via gele borden. Voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug. Fietsers kunnen afstappen en te voet oversteken of de omleidingsroute volgen.

Aflsuiting noodzakelijk
Onderzocht is of het werk op een andere manier kan worden uitgevoerd, zodat er minder verkeershinder voor inwoners, bedrijven en bezoekers is. “Dat is helaas niet mogelijk, omdat er bij een gedeeltelijke afsluiting niet veilig kan worden gewerkt én er geen veilige doorgang is voor het verkeer. Om de duur van de werkzaamheden te verkorten én om veiliger te werken, sluiten we de Lange Brug voor gemotoriseerd verkeer af”, bericht de gemeente Gorinchem. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld