Tweede Gorinchem Pride met Drag Queen verkiezing

GORINCHEM – De tweede editie van Gorinchem Pride wordt zaterdag 21 september 2024 gevierd. Daarvoor is er weer een leuk en afwisselend programma gemaakt. Met de Pride wordt aandacht gevraagd voor de problemen, waarmee de LHBTIQ+ gemeenschap te maken heeft. “Ook in de regio van Gorinchem zijn deze problemen duidelijk aanwezig”, stelt COC Gorinchem afd. Rotterdam.

Deze foto is gemaakt bij de eerste Gorinchem Pride. Het evenement wordt georganiseerd door de mensen van COC Gorinchem. (Foto Gorinchem Pride)

“Voor veel mensen in de LHBTIQ+ gemeenschap van zowel binnen als buiten Nederland is er veel verdriet voor het niet geaccepteerd voelen voor hun geaardheid, gender of geslacht:, zegt Maarten Venhovens, coördinator van COC Gorinchem, “Dit komt vaak door discriminerende reacties van mensen. Helaas komt het ook in Gorinchem regelmatig voor dat stellen thuis of op straat lastig worden gevallen, symbolen van onze gemeenschap beklad worden of helaas jongeren die dakloos raken vanwege hun geaardheid of seksualiteit.”

Tekst gaat verder onder foto.

Activiteiten en happenings
Het programma van de Gorinchem Pride ziet er als volgt uit:

  • 10.00 – 11.00 uur: De Pride begint met de roze viering, een kerkdienst in de Schuilkerk aan de Langedijk.
  • 11.30 – 12.15 uur: Pride March. Deze begint op het Stadhuisplein en gaat richting het evenemententerrein.
  • 13.00 uur: Opening Gorinchem Pride
  • 13.30 – 18.00 uur: Op het hoofdpodium is er een diverse programma te zien met een Drag Queen verkiezing van ‘So you think you can drag’, in de pauze zal er een panelgesprek gevoerd worden.
  • 12.00 – 17.00 uur: Informatiemarkt. Zowel het podium als de informatiemarkt zullen te vinden zijn op de Vijfde Uitgang bij de Bunker en de Luisterpost.
  • 21.00 uur: Gaycafé Ut Faute Lied 

Safe space
Bij de WE Fashion in de Gasthuisstraat te Gorinchem is er een safe space. Daar kunnen bezoekers van de Pride in een veilige ruimte omkleden in hun ultieme Pride-outfit. Het winkelpersoneel verwelkomt bezoekers met open armen (én ruime paskamers). Daarnaast is er een make-up artist, die helpt met make-up.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld