Nipte overwinning SVW in uitwedstrijd tegen Meerkerk

MEERKERK / GORINCHEM – SVW plaatste zich vanmiddag in Meerkerk via een 2-3 zege soeverein voor de volgende ronde van de beker. De streepjes boekten de derde bekerzege op rij en scoorden in deze drie bekerduels maar liefst vijftien keer.

Ook in Meerkerk was SVW weer de betere ploeg, maar door een matige tweede helft maakte de ploeg het zichzelf nog moeilijk. Een enorme opsteker was er in de persoon van Jordanis Moschatsis. De verdediger maakte na bijna twee blessureleed zijn rentree. (Foto SVW)

In de vijfde minuut al de eerste grote kans voor SVW. Van dichtbij redde de doelman van Meerkerk. SVW bleef de aanval zoeken en kreeg de beloning in de 19e minuut. Mounir el Ouazizi veroverde de bal en passte op Mike Langerak, die met een prima steekpass Denzel dos Santos bediende. Goalgetter Dos Santos schoot in de verre hoek raak, 0-1. In de 35e minuut leek SVW de score te gaan verdubbelen. Mounir el Ouazizi stuitte op de doelman, de rebound van Dos Santos werd maar net van de lijn gehaald. In de 45e minuut was het dan toch raak. Dos Santos kaatste op El Ouazizi, die de trekker overhaalde, 0-2.

Tekst gaat verder onder foto.

Enorme kans
De tweede helft kende een spannender scoreverloop. Meerkerk maakte de aansluitingstreffer vlak na rust al. Djawad Ahmadi krulde de bal met veel gevoel in de bovenhoek, 1-2. In de 57e minuut was Fadelme Elonga het eindstation van een mooie aanval. Van dichtbij joeg hij de bal in het dak van het doel, 1-3. Meerkerk toonde wederom veerkracht, want in de 79e minuut schoot Milan van Dijk van grote afstand binnen in de korte hoek, 2-3. In de 89e minuut dan nog een enorme kans op de gelijkmaker voor de thuisclub. Djawad Ahmadi had veel opties om te scoren, maar joeg de bal wild net over de kruising. SVW ontsnapte en boekte zo de derde bekerzege op rij, waarmee het zich plaatst voor de volgende ronde. Zaterdag 21 september 2024 speelt SVW thuis de eerste competitiewedstrijd. De aftrap bij SVW – RFC is op het nieuwe aanvangstijdstip, namelijk 15.00 uur.