Wethouder helpt tijdens verkeersveiligheidsactie Mono bij scholen

door Peter Donk
GORINCHEM – Op twee plaatsen vond donderdagmiddag 19 september 2024 de verkeersveiligheidsactie Mono plaats. Bij de Gomarus Scholengemeenschap en bij de rijwielenuitgang van lyceum Oude Hoven aan de Hoefslag. Gewaarschuwd werd voor de gevaren van appen als je op de fiets zit.

Wethouder Marjo Molengraaf-Vullers (ChristenUnie) van Mobiliteit was aanwezig om mee de campagne te ondersteunen. “Appen of het gebruiken van andere social media tijdens het fietsen is levensgevaarlijk. Voor jezelf én voor anderen op de weg. Als je zit te appen achter het stuur, zie je niet goed wat er om je heen gebeurt”, werd aan de passanten duidelijk gemaakt. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

De meeste mensen weten wel dat appen tijdens het rijden of fietsen risicovol is, maar realiseren zich niet welke afstand ze in die paar tellen afleggen. Medewerkers van het campagneteam wezen de vertrekkende scholieren op de gevolgen. Ze konden op de achterzijde van een uitgedeelde folder de Mono-quiz ‘Maak van de nul een punt’ invullen. Over het onderwerp werd een viertal meerkeuze vragen gesteld en tenslotte mocht nog een advies worden gegeven. Wie de vragen goed heeft beantwoord, maakt kans op een rugzak. Ook handig om daarin je mobiel op te bergen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld