SVW kort na aanvang al op achterstand tegen RFC; uiteindelijk gelijkspel

GORINCHEM – SVW kende zaterdagmiddag 21 september 2024 een valse start van de competitie. Al na twintig seconden keek de ploeg tegen een 0-1 achterstand aan. En in de absolute slotfase liet het zich ook nog eens de kaas van het brood eten door bij een 3-2 voorsprong een tegendoelpunt toe te staan. Het werd uiteindelijk 3-3. Promovendus RFC uit Raamsdonksveer vierde de puntendeling juist als een overwinning.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Ies Roeland wisten de SVW-spelers niet hoe snel ze naar de kleedkamer moesten sprinten na deze onnodige zeperd. De gezichten stonden (terecht) op onweer bij de Gorinchemse ploeg. (Foto SVW)

Je zou mogen verwachten dat SVW na twee degradaties op rij in deze 3e klasse wel scherp zou beginnen. Niets was minder waar. Na geklungel mocht Rick van Drunen al na twintig seconden de 0-1 scoren. En na vier minuten had RFC zelfs al de 0-2 kunnen maken. SVW kwam daarna wel beter in de wedstrijd en had het na 22 minuten ook een kans via Dos Santos, die de bal over het doel krulde. Na een klein half uur een ultieme kans voor SVW op de gelijkmaker, na een wilde tackle binnen de zestien meter: strafschop. Mounir el Ouazizi schoot onberispelijk binnen, 1-1. In de 37e minuut een knap schot van RFC, waar doelman Van Liere redding kon brengen. Op slag van rust een sterke actie van El Ouazizi, die keurig afrondde, 2-1.

Domper
Na rust kon de wedstrijd alle kanten op. In de 64e minuut veel druk van SVW, met kansen voor Fof en El Ouazizi en daarna ook nog een bal op de lat van Fadelme Elonga. Pech voor de streepjes dat het geen 3-1 werd. Even later wel raak aan de overzijde. Maikey Luijbregts frommelde vakkundig de gelijkmaker binnen, 2-2. Invaller Daniel Alexander leek het goudhaantje te gaan worden, toen hij in de 82e minuut vanuit een moeilijke hoek de 3-2 binnen schoot. Maar in de 89e minuut was het Sebastiaan Kolff nog met de 3-3. Een domper voor SVW, dat volgende week op bezoek gaat in Eethen. De aftrap bij GDC – SVW staat gepland om 14.30 uur.