Genieten van film The Movie Teller op dak van parkeergarage Kweeklust

door Michel de Ruiter
GORINCHEM – Liefhebbers hadden zaterdagavond 21 september 2024 een bijzondere plaats om naar de film te kijken. Locatie was het bovendek van parkeergarage Kweeklust. Daar draaide in het kader van het Wereld Cinema Weekend de film The Movie Teller. De allereerste Rooftop Cinema van Gorinchem. Organisator was IFFG.

De buitenbios met op de achtergrond de verlichte toren van de Grote Kerken, de sterrenhemel en de rest van de skyline van Gorinchem. De filmavond was ook zaterdagavond een succes. (Foto Michel de Ruiter)

Tekst gaat verder onder foto.

Voor de bezoekers waren er snacks en drinken te koop. Ze gingen kijken naar een film met een verhaal, dromerig en liefdevol. In de film werden ze meegenomen naar een vroegere cinema en een familie met een grote liefde voor verhalen op het grote doek. 

Verhaal
Bezoekers lieten zich meevoeren naar het Chili van vroeger. Zondag is de favoriete dag van María Margarita, dan gaat ze namelijk met haar ouders en broers naar de bioscoop. Wanneer haar familie na een tegenslag geen geld meer heeft voor het wekelijkse uitje blijkt María een bijzonder talent te hebben Ze kan films tot in detail fantastisch navertellen. Haar gave neemt een steeds groter publiek mee naar de wondere wereld van film, maar ondertussen staat het Chileense mijnstadje, waar María woont, op het punt voor altijd te veranderen. 

Zondag 22 september 2024 begon met het fameuze IFFG filmontbijt bij vestzaktheater ’t Pand en voor de jongeren twee toffe films bij Centraal Punt in de Haarwijk. Rond de 1000 filmliefhebbers hebben genoten van parels van films. Het festival volgend jaar kan in de agenda, namelijk van 10 tot 13 april 2025. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld