Campagne van start gericht op verminderen van valrisico; informatiebijeenkomst

GORINCHEM – Van maandag 30 september tot zaterdag 5 oktober 2024 is het de ‘Week van de Valpreventie’, de landelijke campagne ‘ik sta sterk’. Een campagne gericht op het verminderen van het valrisico. Iets waar de komende week extra veel aandacht voor is binnen de gemeente Gorinchem met een informatiemiddag en trainingen, die worden georganiseerd.

Een val kan veel ongemak veroorzaken. Daarom is het belangrijk om het valrisico vroeg op te sporen. (Foto via gemeente Gorinchem)

Er wordt woensdag 2 oktober 2024 van 13.00 – 14.30 uur in de recreatieruimte van Piazzaflat aan Wijnkoperstraat 102 een voorlichtingsbijeenkomst ‘Hoe blijf ik op de been?’ georganiseerd. 

Informatiemiddag
De middag begint met een presentatie over het verkleinen van het valrisico. Daarna kun je zelf in gesprek gaan met de aanwezige deskundigen. Die kunnen je tips en adviezen geven. De bijeenkomst is gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig

Verkleinen
Een val kan gebeuren, maar vaak kun je verschillende dingen doen om het risico op vallen te verkleinen. Weet je dat beweging, voeding en de inrichting van uw huis van invloed zijn? Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over hoe je vallen kunt voorkomen. Jaarlijks vallen er in Nederland 1 miljoen 65-plussers.

Trainingsmomenten
In tien weken leert u alles over het voorkomen van vallen, leren vallen en opstaan. De training wordt gegeven op twee verschillende dagen. Van Maandag 30 september t/m maandag 16 december 2024 van 10.30 – 12.00 uur in Dalemplein aan Kruithoorn 5 én woensdag 2 oktober t/m woensdag 18 december 2024 van 10.30 – 12.00 uur in de gymzaal aan Johan van Egmondstraat 1.

Resultaten
In tien weken krijg je meer vertrouwen in jouw eigen lichaam en verminder je de kans op vallen. Je durft weer zelfverzekerd naar buiten te gaan en komt gemakkelijker uit jouw stoel. Ook leer je opstaan vanaf de grond.Je krijgt te horen waarom bewegen en voeding heel belangrijk zijn. In deze training komt ook een stukje voeding en inrichting van uw huis aan bod. Doordat je onder andere jouw conditie verbetert, wordt de kans op vallen ook kleiner. 

Kosten en aanmelden
Kosten: een financiële bijdrage naar eigen inzicht, aan het einde van de training. Iedereen die nog goed ter been is en zekerder op pad wil gaan, is welkom bij deze training. Let op, om deel te nemen aan deze training dien je vijftien minuten zonder hulpmiddel te kunnen lopen. Aanmelden kan bij Lotte Blok, email: l.blok@gorinchem.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld