Damen Maritime Festival laat zien wat het bedrijf in huis heeft

GORINCHEM – Voor de achtste keer vond donderdag 3 oktober 2024 het Damen Maritime Festival op het bedrijventerrein Avelingen-West bij het hoofdkantoor van de scheepsbouwer. Een relatiedag zou je het ook mogen noemen. 

Er stonden bijna zeventig stands, die waren gevuld met de nieuwste producten en oplossingen, maar ook innovaties waaraan gewerkt wordt, van Damen-bedrijven en partners. In die laatste categorie zijn onder andere Volvo, Wärtsilä, Kongsberg, Van der Leun, Pon en Alphatron present. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Tekst gaat verder onder foto. 

Onder de innovaties die gepresenteerd worden zijn de B-Shore power frequency converter de Damen electric DOP pomp en de nieuwe Combi Freighter 5000.

Elektrisch aangedreven
Naast de vele simulatoren, was er vanzelfsprekend ook een groot aantal schepen van binnen en buiten te bezichtigen. Deze variëren van een ASD Tug 3010 ICE tot aan een Fast Ferry 3209. Ook meevaren behoorde tot de mogelijkheden. Daarvoor waren een Multi Cat 3209, een Shoalbuster 2308S, een Damen Interceptor en de volledig elektrisch aangedreven Waterbus 2709 en Damen Patrol Vessel 1304 paraat. Ook kon een tochtje aan boord van een HDPE 703, gemaakt van volledig recyclable composiet, worden gemaakt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld