Agnoli’s laten smaken kaasijs proeven; verrukkelijk, verrassend en kwaliteit

door Peter Donk
GORINCHEM – Nieuwe ijssmaken konden woensdagmiddag 11 december 2024 worden geproefd in restaurant De Local Club aan de Langedijk. Dat waren in volgorde van proeven Italiaanse geitenkaas, Parmezaanse kaas, Gorgonzola en Oud Hollandse Kaas. Agnoli aan Kolk 46, de innovatieve ijsproducent gespecialiseerd in ambachtelijk ijs voor de horeca- en cateringbranche, introduceerde deze unieke culinaire primeur van kaasijs. De ijssoorten vielen bij de proevers in de smaak.

Ondernemers vader Mauro en zoon Alessio Agnoli  lieten de ijssmaken proeven en gaven een toelichting. Agnoli’s kaasijs is niet alleen een innovatieve aanvulling op het menu, maar ook een product waarmee restaurants zich kunnen onderscheiden. (Foto Peter Donk / Gorinchem24)

Tekst gaat verder onder foto.

Een kleine groep mensen (zie foto hierboven) bestaande uit mensen uit de lokale journalistiek, Hart van Gorkum en Mooi Gorinchem / VVV Gorinchem schoof aan tafel om de nieuwe smaken te proeven. Zij hadden zich aangemeld. In volgorde proefden zij: 

  • Italiaanse geitenkaas ijs
    Subtiel romig ijs met de frisse, licht zurige smaak van Italiaanse geitenkaas. Perfect in combinatie met mousserende wijnen en als verfijnde aanvulling op hartige gerechten.
  • Parmezaanse kaas (DOP)ijs
    IJs met de volle, nootachtige smaak van Parmezaan, een perfecte balans tussen zout en romig. Ideaal naast een risotto of als uniek onderdeel van een voorgerecht.
  • Gorgonzola (DOP)ijs
    Een uitgesproken pittig en ziltig ijs, gemaakt met Gorgonzola. Combineer het met zoete accenten zoals honing of vijgen, of gebruik het als element in een dessert.
  • Oud Hollandse kaas ijs
    Romig ijs met de rijke, hartige smaak van Oude kaas. Deze variant voegt een verrassend element toe aan gerechten met notenbrood en is perfect als creatief hapje vooraf.

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Smaken
De vier varianten kaasijs zijn ontworpen om de creativiteit van chefs te prikkelen en bieden eindeloze mogelijkheden voor gebruik in hartige gerechten, als onderdeel van een kaasplankje of zelfs als verrassend dessert. De aanwezigen konden alle smaken waarderen. Het Italiaanse geitenkaas ijs viel het lichtst op de maag, terwijl Oud-Hollandse kaasijs beduidend zwaarder viel. Allen waren heerlijk van smaak. Agnoli maakt zo’n 150 verschillende smaken. Eén van de nieuwste is ook bietenijs. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld