door Peter Donk
GORINCHEM – Agnoli aan Kolk 46, de innovatieve ijsproducent gespecialiseerd in ambachtelijk ijs voor de horeca- en cateringbranche, introduceert een unieke culinaire primeur namelijk kaasijs. Met vier uitgesproken smaken te weten, Oud Hollandse Kaas, Parmezaanse kaas, Gorgonzola en Italiaanse geitenkaas, brengt Agnoli een gedurfd en vernieuwend product op de markt, speciaal ontwikkeld voor restaurants die op zoek zijn naar verrassende smaaksensaties voor hun gasten. Woensdag 11 december 2024 is er een exclusieve kaasijs-proeverij in restaurant The Local Club aan Langedijk 79. Tijdens de proeverij kun je tussen 15.00 – 16.00 uur de smaken zelf ervaren en meer leren over de mogelijkheden van kaasijs in de moderne horeca. Aanmelden kan hier online.
Agnoli’s kaasijs is niet alleen een innovatieve aanvulling op het menu, maar ook een product waarmee restaurants zich kunnen onderscheiden. (Foto ijsproducent Agnoli)
Tekst gaat verder onder foto.
De vier varianten kaasijs zijn ontworpen om de creativiteit van chefs te prikkelen en bieden eindeloze mogelijkheden voor gebruik in hartige gerechten, als onderdeel van een kaasplankje of zelfs als verrassend dessert. De vier smaken op een rij:
- Oud Hollandse kaas ijs
Romig ijs met de rijke, hartige smaak van Oude kaas. Deze variant voegt een verrassend element toe aan gerechten met notenbrood en is perfect als creatief hapje vooraf. - Parmezaanse kaas (DOP)ijs
IJs met de volle, nootachtige smaak van Parmezaan, een perfecte balans tussen zout en romig. Ideaal naast een risotto of als uniek onderdeel van een voorgerecht. - Gorgonzola (DOP)ijs
Een uitgesproken pittig en ziltig ijs, gemaakt met Gorgonzola. Combineer het met zoete accenten zoals honing of vijgen, of gebruik het als element in een dessert. - Italiaanse geitenkaas ijs
Subtiel romig ijs met de frisse, licht zurige smaak van Italiaanse geitenkaas. Perfect in combinatie met mousserende wijnen en als verfijnde aanvulling op hartige gerechten.
Tekst gaat verder onder foto.
“Agnoli denkt graag mee met de horeca en begrijpt dat elk restaurant zijn gasten iets unieks wil bieden,” zegt Alessio Agnoli, mede-eigenaar van Agnoli, “Onze kaasijsvarianten geven chefs de kans om hun gasten iets nieuws en onverwachts te laten proeven, en dat is precies wat wij willen bereiken met onze producten: innovatie en smaakbeleving hand in hand.” Agnoli is de ijsproducent die zich richt op de horeca- en cateringbranche. Als vierde generatie Italiaanse ijsmakers combineren zij decennialange expertise met een passie voor vers, ambachtelijk ijs. Agnoli levert hoogwaardige ijsspecialiteiten en ondersteunt horecaondernemingen bij het creëren van een memorabele ervaring voor hun gasten.