Overwinning Oranje op EK wordt uitbundig gevierd; naar halve finale

GORINCHEM – Toeterend door de straten, met iets meer gas dan normaal en een Nederlandse driekleur uit een achterraam. Op sommige plaatsen werd vuurwerk afgestoken. Dat was zaterdagavond 6 juli 2024 het beeld in Gorinchem, maar ook in veel andere gemeenten. Supporters van het Nederlands Elftal vierden de overwinning op Turkije op het EK in Duitsland op een manier, zoals we dat van de Turken gewend zijn.

Deze supporters waren door het dolle heen en rijden hier door de binnenstad. De overwinning uitbundig gevierd met vlaggen, toeters en vuurwerk. (Foto Michel de Ruiter / Gorinchem24)

Tekst gaat verder onder foto.

Nederland won de wedstrijd van Turkije met 2-1. Lange tijd stond er een 0-1 op het scorebord, tot aan de zeventigste minuut. Zes minuten later was het weer raak voor Oranje (door een eigen doelpunt van een Turkse speler in een wat rommelig strafschopgebied). Na dat tweede doelpunt ging het dak eraf. Zeker op plaatsen waar met groepen werd gekeken zoals in de horecazaken. Woensdag 10 juli 2024 om 21.00 uur is de halve finale in het stadion van Dortmund.