SVW haalt eerste punten binnen met overwinning op Eethen

EETHEN / GORINCHEM – SVW heeft de eerste overwinning geboekt in de 3e klasse K. Op bezoek bij GDC in Eethen speelden de selectie een slordige eerste helft maar maakte het in de tweede helft het verschil met een prima 0-4 einduitslag.

Vanaf minuut één werd duidelijk dat SVW het spel diende te maken in Eethen. De thuisploeg, dat vorige week knap een punt haalde bij WSC, groef zich massaal in dus SVW had ruim 70% balbezit. (Foto SVW)

Na tien minuten had het eerste doelpunt moeten vallen maar Mounir el Ouazizi die alleen voor de doelman werd gezet stuitte op Tim van Rooijen. Rond het half uur het eerste gevaar namens GDC dat uit een vrije trap van Petar Micic de lat raakte. Een minuut later versnel Daniël Alexander op de achterlijn, legde terug en via twee opzij passes drukte Mike Langerak af maar zijn inzet werd gekraakt. Een paar minuten later maakte Ibrahim Fof een diepgaande loopactie kreeg de bal maar zijn schot was te slap waardoor de 0-0 ruststand genoteerd werd.

Omhaal
In de tweede helft kwamen de geel/blauwen er gevaarlijk uit maar spits Afonso Ndongala nam de bal niet goed aan waardoor de mogelijke grote kans weg was. Aan de andere kant maakte spits Denzel dos Santos mogelijk al het doelpunt van het seizoen door een voorzet van Adem Kahraman in de omhaal de kruising in te jagen voor de 0-1. Twee minuten later had hij ook zomaar de 0-2 kunnen maken maar hij raakte de paal, terwijl el Ouazizi wederom voor de doelman niet als winnaar uit de strijd kwam. In de 72e minuut alsnog de 0-2 toen Abdus Zencirkiran de verre hoek vond. Een paar minuten later gevolgd door een droge schuiver van Denzel Libretto: 0-3.

Komende zaterdag
Het slotakkoord was aan Daniël Alexander die een te korte terugspeelbal veroverde en in het verlaten doel schoof: 0-4. Daardoor is SVW de competitie met 4 uit 2 aardig gestart, volgende week wacht in een thuisduel met DESK uit Kaatsheuvel de volgende opponent. Aftrap op sportpark Molenburg is 15.00 uur.