SVW wint wedstrijd tegen Spirit tijdens Zilveren Crab Toernooi

DORDRECHT / GORINCHEM – SVW speelde vanmiddag in Dordrecht de derde en tevens laatste wedstrijd in het Zilveren Crab Toernooi van Oranje-Wit. Derde klasser Spirit was de tegenstander. De ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel beschikte over een compleet vernieuwde selectie, die nog op elkaar ingespeeld moet raken. SVW reisde naar Dordrecht af met slechts vijftien spelers. Het won van Spirit met 1-0.

De streepjes waren vanaf de aftrap de betere ploeg. Met de stormachtige wind vol in de rug zocht de ploeg de aanval. (Foto SVW)

In de zeventiende minuut was Mounir el Ouazizi dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging een meter voorlangs. Een minuut later weer SVW. Deze keer Jamiro Libretto die zich in schietpositie manoeuvreerde. Zijn uithaal werd gekeerd door de doelman van Spirit. In de 35e minuut was het Mike Langerak die in kansrijke positie maar net over het doel schoot. In de 38e minuut was het dan eindelijk raak met de verdiende openingstreffer. Jamiro Libretto veroverde de bal, stak Fadelme Elonga weg en hij prikte de bal in de verre hoek prima binnen, 1-0.

Komende dinsdagavond
De tweede helft was wat rommeliger en veel doelkansen waren er niet meer te bewonderen. Na precies een uur voetballen nog wel een enorme kans voor Spirit. De spits van Spirit stormde solo op doelman Remco van Liere af, maar de SVW-doelman kwam als winnaar uit die strijd. De daarop volgende hoekschop leverde niets op. Dinsdag 27 augustus 2024 speelt SVW thuis tegen Sliedrecht. De aftrap van deze oefenwedstrijd is om 20.15 uur.